top of page

La Capsa de Llum és una masia catalana construïda entre els segles XVII i XVIII. Ha estat restaurada a la primavera de 2017 respectant al màxim l'estructura i l'essència d'una casa rural pròpia de la zona en la qual es troba, amb l'objectiu de sumar-li al seu fort caràcter rústic, un aspecte més modern i funcional.
Els seus 350m2 combinen sòls típics de les masies catalanes, parets de pedra vista, bigues de fusta, sostres amb volta catalana de maó, materials naturals i mobles d'època, amb objectes i complements contemporanis, una acurada il·luminació, WIFI d'alta velocitat (fibra òptica), xemeneies modernes i calefacció central a totes les estances.

A més a més, ¡l'estiu del 2019 vam estrenar piscina!

Els dormitoris

A la Capsa de Llum disposem de 5 dormitoris que poden donar cabuda a 16 persones. Cadascun té la seva pròpia personalitat. Et convidem a descobrir què s'amaga darrere els seus noms ...

El Festeig: un llit de matrimoni
Els Pardals: un llit de matrimoni i un còmode sofà-llit doble
El Firmament: un llit de matrimoni (que pot dividir-se en dos individuals)
La Petite Suite: un llit de matrimoni (+ bany complet independent)
Les Lliteres: dues lliteres + 2 "llits niu"

Els espais comuns

A la Capsa de Llum hem creat diferents espais tant per compartir en grup amb la família o els amics, com per desconnectar.
Disposem de:

LA LUDOTECA (O HABITACIÓ INFANTIL)
Una habitació pensada especialment per als petits de la família, amb una cuidada selecció de llibres, joguines i materials per dibuixar.

LA SALA DE CINEMA I BILLAR
Una habitació amb un billar americà, una pantalla de 52 " per gaudir del millor cinema.

EL MENJADOR
Un lluminós menjador amb una gran taula.

EL SALÓ
Un saló amb còmodes sofàs, llibres, altaveus bluetooth i una estufa de llenya.

EL REBEDOR (O SALA POLIVALENT)
Un gran espai diàfan de 35m2 que podràs fer servir per al que vulguis: com practicar ioga en grup o llegir.


LA CUINA
Una cuina acollidora i ben equipada (amb fogons a gas, forn elèctric, rentavaixelles, microones, etc.)

LA GALERIA
Una lluminosa galeria, ideal per desconnectar.

EL SOLARIUM
Una gran terrassa per prendre el sol, donar-te una dutxa a l'aire lliure, admirar el campanar de l'Església mil·lenària del poble, els camps i muntanyes que l'envolten, i a la nit mirar el cel estrellat.

EL JARDÍ
La part de darrere de la casa dóna a un bonic jardí de 200m2, amb gespa i nombrosos arbres. Inclou una zona habilitada per menjar amb barbacoa, una taula de ping-pong, una hamaca, i un gronxador per als més petits. També tenim una
piscina de 4x2 metres disponible de Maig a Setembre, ambdós inclosos. La resta de l'any està tapada y no es pot utilizar.

ELS BANYS
Tres banys complets: dos amb banyera i dutxa (un d'ells pertanyent al dormitori "La Petite Suite"), i un amb dutxa.

La història

Recordo la primera vegada que vam veure la casa.

La seva antiga porta de fusta va aparèixer en un dels petits carrerons que envolten la imponent Església mil·lenària del poble. Al franquejar les seves gruixudes parets de pedra, ens vam trobar en el rebedor, un espai gran i bastant fosc on antigament dormia al bestiar. Teníem la sensació d'estar en una casa de poble però quina va ser la nostra sorpresa quan en pujar per unes escales a la primera planta, ens va rebre una llum tan càlida com abundant que inundava cada racó d'una gran sala amb sostres altíssims, on podia apreciar-se el origen de tanta claredat: dues grans claraboies de vidre guanyades a la teulada. Amb raó al poble l'anomenen "la casa gran", vaig pensar.

Aquell espai ens va enamorar irremeiablement, i va ser en aquest moment quan creuant ràpidament les nostres mirades, vam saber que havíem trobat el lloc. Així doncs, vam decidir llançar-nos a l'aventura i assumir la responsabilitat de seguir cuidant d'aquella casa centenària. Però la nostra visita encara no havia acabat. Aquella gran sala donava a un jardí emmurallat, lloc on ens esperava una nova sorpresa: no estàvem en una casa de poble, ¡sinó en una masia! Des d'allà podíem apreciar perfectament la façana original de la construcció, amb el seu sostre a dues aigües i la seva típica estructura de masia catalana.

Poc després, ens vam assabentar que 100 anys enrere, la casa albergava l'escola de la província. Va ser llavors quan la Rebecca, la meva dona, va dir: "És una capsa de llum." I no es referia només a aquell gran espai ple de llum, sinó a la il·luminació que porta amb si el coneixement. A més, per a un fotògraf com jo, la capsa de llum té un altre significat afegit ja que és l'eina que fem servir per veure les diapositives, és a dir, per il·luminar un cos opac, fent-lo visible... així que estava clar: ja teníem nom!

Esperem que la nostra casa us il·lumini també a vosaltres, fent-vos passar uns dies inoblidables al costat dels vostres éssers estimats!

bottom of page